
Pak choi ’Yuushou‘ og spinat
Sidste år dyrkede jeg to vaseformede pak choi – den lille ’Hanakan‘ F1 og den store ’Yuushou‘ F1. Den lille pak choi var meget lækker, og den spiste vi først på vinteren.
De blev sået 10.august.

Den store pak choi har hele vinteren stået under to lag fiberdug, og jeg troede faktisk ikke, at der var ret meget tilbage af de pak choi og tat soi, som jeg havde sået i det lille bed. Stor var min overraskelse, da jeg sidst i marts tog fiberdugen væk. Her stod et par rækker med store flotte vaseformede pak choi. De andre sorter var allerede ved at gå i blomst, mens ’Yuushou‘ ikke var ved at gå i blomstring endnu. Her midt i april er nogle af planterne dog begyndt at strække væksten. Jeg har læst, at sorten er meget træg til at gå i blomst, og det er en god egenskab for at kunne nå at få noget ud af sorten i det tidlige forår.

Jeg vil helt sikkert dyrke sorten igen og også prøve den til overvintring i drivtunnelen. Jeg har læst, at sorter med grønne stængler er mere vinterhårdføre end sorter med hvide stængler. Se mere om Yuuschou her.

Det er altid værdifuldt at finde afgrøder, som kan give masser af frisk grønt i foråret. En anden succes i år er spinatplanterne i drivtunnelen. Jeg kan plukke en stor portion spinatblade mindst en gang om ugen. De største blade er på størrelse med en stor tallerken, og de har en rigtig fin kvalitet.

I formiddags nåede jeg at fjerne ukrudt i det sidste hindbærbed, mellem stikkelsbær og andre bærbuske samt i mine jordbærbede. Jeg fik også efterplantet i bedet med 1.års jordbær, hvor nogle planter aldrig var kommet i god vækst.
I eftermiddags regnede det, og jeg brugte tiden til at så drivagurker, citronagurk, tomatillo, en efterårssort af ‚Romanesco kål, en masse basilikum og lidt græsk oregano.
Inden det begyndte at regne fik jeg gjort to bede klar til at sætte løg i det ene og plante spinat ud i det andet. Spinatplanterne er sammen med vinterærter og persille sat til afhærdning.
