Rødkål og lilla pak choi
Jeg holder rigtig meget af rødkål, og i julemåneden skal jeg selvfølgelig have masser af rødkål, bl.a. ovenpå hjemmelavet leverpostej til frokost. Så nu har jegt lavet rødkål af det næststørste rødkål, jeg har høstet i år. Det var stort og tungt, og det viste sig at veje 2.2 kg, efter at de yderste blade var fjernet, og det var klar til at blive snittet.
Hovedet var så stort og kompakt, at det var svært at flække hovedet i to dele. Men det lykkedes. Jeg bliver altid lidt imponeret over det smukke indre i et rødkål med stok, ribber og tætsiddende blade.
Det største hovede skal bruges til julerødkål, og der bliver i hvert fald nok rødkål, selvom vi bliver 6 voksne og 3 børn. Børnene behøver vi nu ikke at regne med, for her er rødkål ikke på menuen.
Jeg elskede allerede som barn rødkål. Jeg har altid været vild med kål. Som barn var mine yndlingsretter grønlangkål og stuvet hvidkål, og jysk julekål lavet af hvidkål på samme måde som grønlangkål. Den eneste kålret, jeg ikke kunne lide, var grønkålssuppe, som var jævnet med mel. Det er faktisk en ret, som jeg aldrig har forsøgt at lave som voksen.
I aften fik vi en rigtig velsmagende salat til kylling i karry. Den var lavet af fintsnittet Filderkraut, lilla pak choi, æbler, rosiner, valnødder og bladselleri vendt i en dressing af græsk yoghurt smagt til med lidt salt og peber. Pak choi, bladselleri og masser af hakkede valnødder gav et godt modspil til de søde æbler og rosiner. De lilla blade med grønne stilke gav også ekstra farve til salaten.