
Så er der asparges
Nu vælter det op med lækre asparges – endelig. Vi nåede lige at smage en lille håndfuld den 15. april, så kom kulden, og den 20. april måtte jeg høste en gang frosne asparges efter en ret kold frostnat. De sidste to uger er de stort set ikke vokset. De har bare stået og puttet sig i jordoverfladen – det har været for koldt. Det var de varme dage sidst i marts, der havde fået dem til at sætte gang i væksten så usædvanligt tidligt.

Men nu vokser de flere cm om dagen, og i dag hentede jeg til frokost en lille håndfuld til at komme oven på en rejemad.

Der er mange tykke asparges i år, synes jeg. Jeg har to sorter, hvor sorten Grolim F1 er lidt tykkere end Gijnlim F1. Grolim er egentlig beregnet til hvide asparges, men jeg gider ikke bøvle med at sætte aspargesbed op. Jeg kan godt lide grønne asparges. Gijnlim F1’ som på billedet ovenfor med de tyndere asparges kan jeg rigtig godt lide. Den sort kommer også først.

Når nu der endelig er aaparges, så er det da ikke for meget med asparges to gange på en dag, så jeg høstede lidt flere her til aften. De tykke asparges skal lige vokse et par cm mere, inde de skal høstes.
